Waarom voor vloerisolatie kiezen?


Wil je jouw woning van nieuwe isolatie voorzien? Dan is vloerisolatie een van de meest gekozen isolatievormen. Veel mensen kunnen met deze isolatie namelijk al een groot verschil merken met het binnenklimaat. Doordat deze isolatie uit een groot aantal mogelijkheden bestaat, kun je hem ook helemaal aan jouw woning aanpassen. Voordat je een keuze maakt tussen de isolatievormen, moet je wel weten wat deze isolatie precies voor jou kan betekenen. Want wat kun je eraan behalen als je de vloeren van een isolatielaag voorziet? Onderstaande informatie geeft jou hier alle kennis over.

 

Meerdere manieren van isoleren mogelijk
Vloerisolatie is een variant waarbij je op twee manieren kunt isoleren. In eerste instantie is er de isolatie door middel van de kruipruimte. Hiervoor moet de kruipruimte wel hoog genoeg zijn, zodat de professional erbij kan. Het is daarom verstandig om eerst te bekijken of je deze wel daadwerkelijk kunt isoleren. Indien dit niet het geval is, kun je er ook voor kiezen om de bestaande vloer te isoleren. Door middel van platen blijft de warmte dan binnenshuis en kan vocht ook niet meer optrekken. Echter moet je er dan wel altijd rekening mee houden dat er vocht onder de vloer kan blijven zitten door de temperatuurverschillen. Je hoeft er alleen nog maar voor te zorgen dat je de isolatievorm en -materialen kiest die bij jouw kruipruimte of vloer passen, zodat je eventuele extra problemen voorkomt.

Een aangename binnentemperatuur behouden
Een vloer isoleren kan jou dan verschillende voordelen opleveren. Denk hierbij als eerste aan de temperaturen die aangenaam blijven. Als je hebt gestookt in de winter, wil je de warmte niet direct via de vloer weer verliezen. Dankzij het isolatiemateriaal voelt de vloer ook direct aangenaam aan. Jij hebt geen koude voeten meer door de optrekkende lucht. Als je de vloeren van alle verdiepingen laat isoleren, kan het er zelfs voor zorgen dat jij ook geen warmte meer naar boven laat ontsnappen. Je hoeft hierdoor minder hard te stoken en kunt jouw binnentemperatuur toch zo aangenaam mogelijk houden. Het wooncomfort gaat hiermee dus ook aanzienlijk omhoog.

Vochtproblemen voorkomen in jouw woning
Met de vloer isoleren kun je ook andere problemen in de woning aanpakken. Via de vloer komt er vaak veel vocht omhoog. Dit vocht trekt in de vloerconstructie en in de muren, van waaruit het zich weer verder verspreid. Hoewel dit in eerste instantie niet voor veel schade zorgt, kan het op termijn wel grotere problemen met zich meebrengen. Veel vocht levert bijvoorbeeld schimmel op. Schimmel zorgt op termijn weer voor gezondheidsproblemen. Door het isolatiemateriaal aan te brengen, voorkom je dus ook dat jouw gezondheid aanzienlijk achteruit gaat en je de vochtproblemen in jouw woning aan moet pakken. Jij slaat hiermee dus twee vliegen in één klap.