Verfrissende behangtrends


Bij het opfrissen van je huis is er niets beters dan een nieuw behang om je muren nieuw leven in te blazen. De behangtrends die op komst zijn voor 2022 bieden zoveel ruimte op het gebied van stijlen, kleuren en thema's. De liefde voor behang-ideeën heeft in de loop der jaren verschillende perioden van populariteit doorgemaakt, en nu is zo'n moment. Grotendeels dankzij het feit dat huiseigenaren moediger zijn geworden met het decoreren - onze huizen zijn gedurfder en expressiever.

behang hout realiseer je droopmhuis

Bloeiende bloemen
Bloemen voor behang? Baanbrekend. Nee, ze bestaan al een lange tijd maar ze werken gewoon. Ze kunnen ook worden aangepast aan elke ruimte of ontwerpstijl. Houd altijd rekening met de grootte van de kamer wanneer je bloemen in je ruimte laat werken. Hoe groter de ruimte, hoe groter je kunt gaan met de bloei. Voor compactere kamers, blijf bij de kleinere, meer ingewikkelde ontwerpen om de ruimte groter te laten lijken.

Houteffect
Breng een vleugje van de natuurlijke wereld in elke kamer van de kamer met behang dat is vermomd om eruit te zien als kale houten muren. De wens om meer verbonden te zijn met de natuur is het afgelopen jaar toegenomen, waarbij het belang ervan voor het welzijn werd benadrukt. Mensen zoeken de warmte en diepte van natuurlijke kleuren en materialen aan hun interieur toevoegen om hun huis een comfortabele, rustgevende en ontspannende omgeving te maken. 
 

 

sport behang parachute realiseer je droomhuis

Graphic design
Op kunst geïnspireerde prints zijn een terugkerende trend in behangontwerp en dit jaar staat de grafische, abstracte stijl bovenaan. De trend van abstract cut-out design is behoorlijk veranderd en verandert sinds het een paar jaar geleden populair werd', zegt Jess, ontwerper en data-analist bij Hovia. We zien makers nu experimenteren met verschillende materialen, zoals hout, verf, canvas en weven. In de loop van de tijd is deze trend geëvolueerd van een digitale stijl naar meer tactiele ontwerpen met focus op texturen en textiel.

Sportieve behangprints
Statement sport wallpapers zijn altijd erg trendy, maar een van de nieuwste variaties hierop is door een beetje eigenzinnigheid te introduceren. Wallpapers met sport- en plattelandsactiviteiten zullen het komende jaar een populaire keuze zijn. Bonus: je hoeft absoluut niet de sport te spelen of te volgen om de ontwerpen te waarderen of te gebruiken.
 

 

city behang realiseer je droomhuis

Architecturale inspiratie
In plaats van te reizen, halen we voor 2022 andere steden in huis. Vorig jaar was de look zeer verre, op vakantie geïnspireerde tropische bestemmingen, maar nu de wereld weer open gaat, kijken we naar drukke, kosmopolitische regio's. Kies een grafische interpretatie van een skyline voor een eigentijds effect. Vele interieurs geven een onbeschaamd persoonlijk eerbetoon aan hun favoriete stad, zeggen de experts van Mini Moderns. Kijk goed naar de interieurs en naar de abstracte vormen en ontdek bruggen, een paar beroemde wolkenkrabbers en een eindeloze stroom verkeer die zich een weg baant door de menigte. De esthetiek van gescheurd papier geeft het ontwerp een energie en directheid en vat de vitaliteit van de stad samen. 

Geen ruimte meer voor je oude muurbekleding of behangprints? Je kan altijd de behangrollen of schilderijen in een inboedel opslag opslaan in opslag Aalsmeer bijvoorbeeld. In deze opslag kun je alles netjes en veilig bewaren zonder dat je op woonruimte inlevert.