Verbouw je badkamer; de voordelen


De badkamer is meestal de ruimte die niet meteen als eerste verbouwd wordt. Dat is best jammer, want in de badkamer zie je al snel hoe oud je woning echt is. En dat terwijl je zo’n half uur per dag in de badkamer doorbrengt. Daarom is het verstandig om toch maar eens de knoop door te hakken en de badkamer eens flink aan te pakken.

Er zijn verschillende voordelen aan het verbouwen van de badkamer. Wacht dus niet langer en begin aan een verbouwing. Deze dien je wel eerst goed te plannen. Hiervoor kun je het best eerst advies vragen van een aannemer. Wil je een oude ruimte ombouwen tot een badkamer? Dan kan een binnenhuisarchitect je daarmee helpen. We willen je alvast een zetje geven met deze lijst aan voordelen.

badkamer nieuw realiseer je droomhuis

Meteen vloerverwarming aanleggen 

Nadat je bij de sanitairwinkel in Eindhoven bent geweest, weet je het zeker: je wilt de badkamer gaan verbouwen. Bij een nieuwe badkamer kun je ook meteen vloerverwarming aan laten leggen. Dit zorgt voor een extra behaaglijk gevoel en bovendien hoef je dan geen radiator meer aan de muur te hangen en dat spaart weer ruimte uit. Daarnaast zorgt een vloerverwarming in de badkamer altijd voor flinke waardevermeerdering van de woning.

Een schone lei 

Met het verbouwen van je badkamer begin je met een schone lei. Wat heb je altijd al in je badkamer willen hebben? Misschien een mooi badkamermeubel? Het is nu de tijd om alsnog te doen waar je altijd al van gedroomd hebt. Kies voor meer comfort en ontspanning in je badkamer. Gebruik karakteristieke materialen waardoor je je echt thuis voelt.

badkamer nieuw realiseer je droomhuis

Nieuwe douche

Veel mensen douchen nog steeds in de badkuip. Als je toch je badkamer aan het verbouwen bent, kun je deze inruilen voor een inloopdouche. Dat is een stuk minder glad en gemakkelijk schoon te maken. Je kiest er eventueel een brede douchekop of regendouche bij voor extra comfort. Daardoor voel je je na een korte douchebeurt weer helemaal als nieuw!

Zelf verbouwen is goedkoper

Bij het overwegen van de verbouwing van de badkamer heb je bovendien zelf de regie in handen. Het grootste voordeel is dat je een badkamer eventueel ook zelf kunt verbouwen, zodat je kunt besparen op het uiteindelijke prijskaartje. Daarmee wordt de badkamer een stuk goedkoper. Op die manier bepaal je zelf met welke materialen je wilt werken en hoe je de klus aan wilt pakken. Maar let op: dit is alleen weggelegd voor de handige klussers!