Toe aan een nieuw interieur?


Iedereen is wel een keertje toe aan wat nieuws in het leven. Dit geldt ook op het vlak van wonen. Is een verhuizing een stapje teveel? Je kunt ook voor een verbouwing of re-styling kiezen. Ben jij ook toe aan een nieuw interieur? Maar weet je niet echt wat je wilt ter vervanging van je oude interieur? Dit is een dilemma dat vaak voorkomt. We geven je hier graag wat inspiratie. Zo heb je binnen mum van tijd een interieur dat niet alleen verfrissend is, maar je ook nog eens super mooi vindt!

design stoel interieur realiseer je droomhuis

Ga voor aluminium
In de eerste plaats is het een goed idee om voor aluminium kozijnen te kiezen. Aluminium raam- en deurwerk kan erg verfrissend werken. Daarnaast heb je met de kozijnen die je op https://aluprof.com/nl ziet producten die heel lang meegaan en mooi blijven. Wanneer je een strakke look voor de inrichting en uitstraling van je huis wilt hebben, is aluminium dus zeker een goede optie om te overwegen.

Kies voor trendy designs
Ten tweede spelen strakke designs een grote rol bij het de nieuwe interieurstijlen. De tijden van een kitsch of eikenhout interieur zijn namelijk voorlopig voorbij. De trends van nu zijn designs die wat meer minimalistisch en vaak wat strakker zijn. Dit hoeft niet te betekenen dat je helemaal geen accessoires en alleen maar rechte lijnen mag hebben. De industriële, urban jungle en japandi stijl zijn helemaal trendy! 

Overweeg replica modellen
Wil jij een interieur hebben dat erg stijlvol is? Dan zijn meubels zeer belangrijk om te hebben. Met name design meubels kunnen je interieur een flinke boost geven. Deze zijn vaak echter aan de dure kant. Daarom is het slimmer om voor replica modellen van deze soorten meubels te kiezen. Je beschikt namelijk nog steeds over hetzelfde soort design, terwijl je portemonnee nog lekker vol zit. Van allerlei meubels zijn er replica modellen te vinden. Denk dan niet alleen aan stoelen of tafels, maar ook een bank of zelfs lampen. Daardoor vind je altijd wel iets wat je mooi vindt.

vloerkleed interieur realiseer je droomhuis

Kies voor warme kleuren
Een van de manieren om een uitnodigend interieur te creëren, is door de juiste soorten kleuren en kleurencombinaties te kiezen. Wil je een strak interieur, dan is het mooi om dit te combineren met warme tinten, zodat het niet een koud geheel wordt. Durf ook ‘out of the box’ te denken en kies voor een opvallende accentmuur met een mooie kleur verf of behang. Kies dus voor een interieur met het juiste kleurenpalet dat past bij jouw smaak en persoonlijkheid.

 

Vergeet het vloerkleed niet
Tot slot speelt een mooi vloerkleed een centrale rol in een prachtig interieur. Meestal zijn vloeren namelijk aan de saaie kant. Een vloerkleed geeft daardoor je vloer juist wat speciaals. Daarbij is niet alleen de kleur, maar ook het patroon en zelfs het materiaal doorslaggevend. Onderschat daarom zeker niet de kracht van een mooi vloerkleed als je gaat restylen.