Tips voor een rustieke tuin


Geef je tuin een ongedwongen sfeer door authentieke elementen van vlooienmarkten gecombineerd met goede tuinmeubels en accessoires toe te voegen. Wij geven een paar voorbeelden van de rustieke stijl.

1. Een ode aan je snuisterijen
Geef een ode aan je snuisterijen, souvenirs, lievelingsplanten en andere rustieke accessoires. Plaats een dressoir of tuintafel tegen de muur of zijkant van je tuinhuis. Plaats hier op elementen zoals oud tuingereedschap, metalen reclameborden en potten met kleurrijke bloemen.

2. Dineren in een rustieke ambiance
Ben je geen fan van hypermoderne, strakke tuinsets? In de rustieke tuin passen liever ijzeren tuinmeubelen. Ze staan mooi op een stenen terras. Door een vintage kristallen kroonluchter toe te voegen maak je de sfeer compleet!

3. Kies een kleurenpalet
Houd een kleurenpalet in gedachten als je nieuwe rustieke elementen toevoegt. Pas dit toe in je tuinkussens, potten, borders en andere accessoires. Op de foto zie je bijvoorbeeld een drukke samenstelling die toch rust uitstraalt omdat alleen blauwe en gele bloemen worden gebruikt.

4. Zinken accessoires
Nieuwe of vintage zinken vaten, troggen of voederbakken tover je om tot rustieke plantenbakken. Ze geven jouw tuin die echte country look. Boor wel wat gaten onderin de nieuwe plantenbak zodat het water goed kan weglopen.

5. Takken
Twijgen en takken die flexibel zijn (wilg of berk) zijn ideaal voor geweven tuinprojecten. Ze helpen direct mee aan de rustieke sfeer. Zoals op de foto. Dit stevige prieel is gemaakt van cedarhout bedekt met een dak van gebogen wilgentakken.

6. Doe eens gek!
Bezoek rommelmarkten en brocante winkels voor wat bijzondere of 'gekke' objecten voor in jouw rustieke tuin. Denk aan een oude gieter of hark, een spiegel voor buiten of andere leuke snuisterijen.

7. Van nieuw naar vintage
Soms kan het vinden van rustieke elementen in de tuin een uitdaging zijn. De eigenaren van deze tuin konden bijvoorbeeld geen vintage metalen hek vinden. Dus kochten zij een nieuwe en behandelde ze deze met gezandstraalde verf.