Maak winst met groene zonnepanelen


Groene zonnepanelen: dat zijn zonnepanelen op een groen dak. Wist je dat dit een ideale combinatie is? Het verhoogt het rendement van je zonnepanelen, het houdt je huis koel en het is ook nog eens goed voor de biodiversiteit.

De meeste Nederlanders zijn druk bezig met verduurzamen. Sommige Nederlanders kiezen bijvoorbeeld voor zonnepanelen, terwijl andere landgenoten kiezen voor een groen dak. Maar de combinatie van beide, die komen we nog niet heel vaak tegen. Terwijl dat juist heel goed werkt.

Zonnepanelen duurzaam wonen REALISEER JE DROOMHUIS

Behaal tot wel 15% meer rendement
Laten we eerst even beginnen met de voordelen van zonnepanelen. Die zijn natuurlijk perfect om zelf stroom op te wekken, de waarde van je huis te verhogen en je energierekening te verlagen. Daarom zien we overal zonnepanelen op de daken.

Een groen sedumdak heeft ook verschillende voordelen. Het is namelijk een effectieve manier om je woning te verkoelen, de levensduur van je dak te verlengen en om de biodiversiteit te bevorderen. Om deze redenen neemt ook het aantal groene daken in Nederland toe.

Bij zonnepanelen op een groen dak gaan de voordelen in het kwadraat. Het rendement van groene zonnepanelen is namelijk veel hoger op een groen sedumdak dan op een zwart plat dak. Het verschil kan oplopen tot wel 15 procent.Een groen dak houdt alles koel
Misschien vraag je je nu af hoe het mogelijk is dat een groen dak zoveel winst oplevert voor je zonnepanelen. Het antwoord is simpel: een groen dak houdt zowel je huis als je zonnepanelen koel. En hoewel zonnepanelen dol zijn op de zon, kunnen ze niet zo goed tegen hitte.

Zonnepanelen behalen namelijk het hoogste rendement bij een temperatuur onder de 25 graden. Dat klinkt misschien raar, maar het is echt zo. Bovendien gaan koele zonnepanelen minder gauw stuk, omdat er minder vaak sprake is van oververhitting. Zonnepanelen gaan gemiddeld twee keer zo lang mee op een groen dak.

In de meeste gemeentes is het ook mogelijk om subsidie aan te vragen voor de aanleg van een groen dak. In sommige gemeentes is de subsidie maar liefst 50 procent van de kosten van de aanleg. Dat maakt het allemaal nog aantrekkelijker.

Zorg voor een foutloze aanleg door experts
Wil je alles uit de combinatie van je zonnepanelen en je groene dak halen? Dan is het verstandig om een aantal fouten te voorkomen. Een veelgemaakte fout is bijvoorbeeld dat het groene dak niet onder de zonnepanelen doorloopt. Hierbij heb je geen optimale koeling.

Een andere veelgemaakte fout is dat de zonnepanelen te dicht op het groene dak zitten. Hierbij krijgt het groen onder de zonnepanelen te weinig licht, lucht en water om te groeien. Bovendien kan vocht en begroeiing de panelen beschadigen.

De experts van Solar Sedum voorkomen deze en andere fouten. Ze installeren de zonnepanelen bijvoorbeeld op een opgehoogd frame. Hierdoor krijgt het groene dak alle ruimte, leveren de zonnepanelen veel op en blijft je huis koel.

Het bedrijf heeft hun methode inmiddels al bij meer dan 1000 woningen toegepast. De meeste mensen verdienen hun investering in 25 jaar tijd zelfs 2 tot 3 keer terug. Tegelijkertijd helpen ze om de natuur via groene daken terug te brengen in onze steden.

Dat is nog eens een mooie win-win-situatie! Met groene zonnepanelen maak je je huis dus klaar voor de toekomst.