Maak jouw keuken sfeervol


De keuken wordt ook wel het hart van de woning genoemd. Dit is de plek waar je samenkomt met je hele gezin om te eten, om even op te laden of om goede gesprekken te voeren aan de keukentafel. Wanneer je niet heel veel ruimte hebt, moet je slimme keuzes maken om je ruimte optimaal te benutten. Kies daarom voor meubelen die niet alleen mooi zijn, maar die ook functioneel zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie eetbank? Dit meubelstuk maakt steeds vaker zijn opwachting in de Nederlandse keukens en dat is niet zonder reden.

keukenbank keuken realiseer je droomhuis

Een eetbank is een echte blikvanger in je eetkeuken
Als je een jong gezin hebt, kan het soms moeilijk zijn om alle kinderen een eigen plekje te geven. Een eetbank is dan een heel goede oplossing. Deze bank is namelijk heel ruim waardoor al je kinderen er gemakkelijk op kunnen zitten. Tegelijkertijd bespaar je met deze eetbank heel veel ruimte omdat je niet allerlei losse stoelen in je keuken hebt staan. Een eetbank is bovendien een echte blikvanger. Hij brengt ook veel sfeer in je keuken aan omdat je hem in vele soorten en maten kunt bestellen. Zo is er altijd wel een bank te vinden die perfect aansluit bij de rest van je keuken.

Wil je een eetbank met stof of met leer?
Een eetbank is in allerlei varianten te vinden. Je kunt kiezen voor een bank die voorzien is van stof voor een warme uitstraling. Je kunt in dit geval het beste voor microstof kiezen omdat deze stof eenvoudig te reinigen is. Wil je liever een stoere, industriële look? Kijk dan eens naar de leren banken. Ook deze zijn in vele kleuren beschikbaar en ze zijn heel gemakkelijk schoon te houden. Een doekje over de vlek en de vlek is weer weg. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen!

eetbank keuken bank realiseer je droomhuis

Zoek je een bank zonder leuning?
De meeste eetbanken zijn voorzien van een leuning zodat je rugsteun hebt. Wil je liever een bank zonder leuning, dus een lange kruk, dan kun je de rugsteunloze banken eens bekijken. Deze banken zijn simpel, maar heel stijlvol. Bekijk de banken van hout en ijzer eens wanneer je voor een stoere uitstraling wilt gaan. Hou je meer van een klassieke look? Dan zijn de eenvoudige stoffen banken alles wat je nodig hebt. Probeer eens te variëren met de kleuren in je huis. Een eetbank leent zich perfect voor het aanbrengen van contrasten. Kijk daarom eens of een heel felle kleur niet heel mooi zou staan in jouw keuken. Online kun je vaak eenvoudig aangeven welke kleuren je wilt bekijken.