Je slaapkamer een nieuwe look geven?


Heb je al een tijd niets gedaan aan de uitstraling van je slaapkamer? Dan kan het leuk zijn om hier iets aan te veranderen. Het is namelijk zeker mogelijk om je slaapkamer een nieuwe look te geven. Dit kan op verschillende manieren. Inspiratie nodig? Wij helpen je op weg en zetten hieronder een aantal dingen op een rij!

Muren pimpen
Een goede manier om je slaapkamer een nieuwe look te geven, is door de muren te pimpen.

Je muren spelen een grote rol in de uitstraling van jouw slaapkamer. Wanneer je hier dus iets aan verandert, kan het een wereld van verschil zijn. Maar waar kun je dan aan denken als we het hebben over het pimpen van je muren? Bijvoorbeeld aan verven of behangen. Met beide opties kun je alle kanten op. Alle muren in één kleur, meerdere kleuren, met patroon of zonder patroon: je mogelijkheden zijn eindeloos. Door een nieuw likje verf toe te voegen of een ander behang uit te kiezen, zal je slaapkamer er direct anders uitzien. En zo kun je hier dan ook weer een lange tijd mee vooruit!

slaapkamer inrichting RELAISEER JE DROOMHUIS

Nieuwe vloer
Naast je muren speelt ook de vloer een grote rol in hoe je slaapkamer eruitziet. Als je jouw slaapkamer dus graag een nieuwe uitstraling wilt geven, kan het goed zijn om je vloer te vernieuwen. Zeker als je al voor een lange tijd dezelfde vloer hebt, kan dit een groot verschil maken. Als je op zoek gaat naar een nieuwe vloer, dan is het goed mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt namelijk uit veel verschillende soorten vloeren kiezen, waardoor de keuze best lastig kan zijn. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een houten vloer, laminaatvloer, parketvloer, PVC vloer, tapijtvloer, tegelvloer en ga zo maar door. Een soort dat enorm populair is in de afgelopen jaren, is een PVC vloer. Deze vloer heeft dan ook veel voordelen, waardoor je PVC vloeren kopen zeker kunt overwegen.  

Dekbedovertrek veranderen
Een simpele maar effectieve manier om je slaapkamer een nieuwe look te geven, is door je dekbedovertrek te veranderen. Als je al een tijd hetzelfde dekbedovertrek hebt, raak je hier namelijk aan gewend. Door dan eens voor iets anders kiezen, zal de ruimte er gelijk anders uitzien. Wat je zou kunnen doen, is om het dekbedovertrek te laten matchen met het kleurenpalet van je slaapkamer. Zo wordt het een mooi samenhangend geheel!

Muurdecoratie toevoegen
Met behulp van nieuwe muurdecoratie kan het ook zo zijn dat jouw slaapkamer anders oogt dan voorheen. Bij muurdecoratie kun je denken aan het toevoegen van schilderijen, fotolijstjes, posters of stickers. Maar ook muurplanken of muurkastjes zijn goede mogelijkheden.

Slaapkameraccessoires toevoegen
Waar je ook nog over kunt nadenken als je jouw slaapkamer een nieuwe look wilt geven, is het toevoegen van een aantal slaapkameraccessoires. Hiermee geef je de ruimte meer sfeer. Bij leuke slaapkameraccessoires zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een vloerkleed, kandelaren, een nachtkastje, kamerplanten, plaids en sierkussens.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er dus meerdere manieren om jouw slaapkamer een nieuwe look te geven. Ga hier dan ook vooral mee aan de slag als je niet blij meer bent met hoe jouw slaapkamer eruitziet. Door wat aanpassingen te doen, zal het er weer als nieuw uitzien. Bovendien heb je er zo voorlopig ook geen omkijken meer naar!