Het belang van een goed bed


De kwaliteit van onze slaap heeft een grote invloed op ons leven en gezondheid. Met alle afleidingen en energie die we dagelijks gebruiken, is het van cruciaal belang om elke nacht op te laden en een goede nachtrust te krijgen. Het is natuurlijk om na een inspannende werkdag je lichaam tot rust te willen brengen middels een goede nachtrust. Maar dat is niet altijd haalbaar zonder een bed van hoge kwaliteit. Je bed speelt een belangrijke rol in je leven, belangrijker dan we soms doorhebben. En het is niet voor niets dat men veel geld overheeft voor bedden van Swissflex.

bed slaapkamer realiseer je droomhuis

Effect op je interieur
Een goed en mooi bed is de centerpiece van de slaapkamer. Het bed bepaalt dan ook uiteindelijk de sfeer van je interieur. Kies je voor een groot zwart frame? Dan oogt de kamer industriële en donkerder. Of kies je juist voor een houten frame? Dat past weer heel goed bij een Scandinavische interieurstijl. Tuurlijk, accessoires en andere meubels zijn ook sfeerbepalers. Echter bouw je om het bed heen. Onze tip is dan ook: zoek eerst je bed uit, voordat je aan andere meubels en accessoires begint. Neem een kijkje bij de luxe bedden van Bröring voor goede kwaliteit bedden. Een goed bed draait echter niet alleen om het frame, juist het matras is onwijs belangrijk. Waarom? Dat leggen we je graag uit.

De tijd die we slapend doorbrengen heeft een grote invloed op ons leven
Het is niet gek dat de tijd die je slapend doorbrengt een grote invloed kan hebben op je wakkere leven, want we brengen een derde van ons leven slapend door. Daardoor vormen onze bedden en matrassen de basis van elk gebied van ons leven. Je dagen kunnen beïnvloed worden als je 's nachts geen comfortabel bed hebt om in te slapen, om in uit te rusten.
Slapen op een bed dat te laag is, waardoor een onbalans ontstaat, of een bed dat kraakt kan je onder andere van een goede nachtrust afhouden. Deze problemen mogen niet voortduren, want ze kunnen op lange termijn een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van de slaap en leiden tot problemen als wakker worden, slaperigheid overdag, verminderd geheugen enz. Daarom moeten kussens en ander beddengoed voor een fatsoenlijk bed ook gemaakt zijn van zachte, ademende materialen

bed slaapkamer realiseer je droomhuis

De kwaliteit van je slaap is van cruciaal belang voor je gezondheid
De juiste hoeveelheid slaap zal je niet helemaal tegen ziekte beschermen, maar onderzoek heeft slaaptekort in verband gebracht met een aantal ziekten, waaronder hartziekten, hartaanvallen, diabetes en zwaarlijvigheid. En dit is niet het enige, ook je houding en je postuur lijdt onder een slechte nachtrust. Het vermogen van een fatsoenlijk bed om de juiste houding voor je lichaam aan te nemen is een cruciaal onderdeel.
Veel mensen zien over het hoofd dat je natuurlijke houding bepaald wordt door meer dan alleen hoe je staat of zit; het wordt ook bepaald door hoe je slaapt. Regelmatig slapen in een comfortabel bed garandeert dat je spieren niet overwerkt worden en dat je minder kans loopt uitgeput te raken.