Garage, schuur of tuinhuis inrichten?


Ben jij de bezitter van een garage, schuur of tuinhuis? Dan is dat de ideale plek om fietsen in te stallen, gereedschap op te slaan, rommel op te bergen en zelfs een klus- of hobbyplek te creëren. In dit artikel lees je hoe je zo’n ruimte omtovert tot een praktisch geheel.

Indeling
Eigenlijk valt of staat alles met de indeling van de vaak enigszins beperkte ruimte. Dit betekent dat zo’n ruimte vraagt om een efficiënte indeling, waarbij je gebruik maakt van alle ruimte die je ter beschikking hebt.

Stroomtoevoer
Houd ook rekening met stroomtoevoer: zorg ervoor dat je stopcontacten niet blokkeert of schaf een stekkerdoos met overspanningsbeveiliging aan, waarop eenvoudig meerdere apparaten kunnen worden aangesloten.

Stellingkasten
In een garage, schuur of tuinhuis is één meubelstuk essentieel: stellingkasten. Deze simpele doch stevige kasten bieden namelijk de mogelijkheid om allerlei spullen overzichtelijk en netjes op te kunnen bergen, terwijl je er eenvoudig bij kunt. Stellingkasten zijn verkrijgbaar in allerlei afmetingen, waardoor er in iedere ruimte een passende kastensamenstelling te maken is.

Opbergdozen
Berg alle losse spullen op in opbergdozen. Groepeer spullen van dezelfde soort, zoals: sportspullen, klusmateriaal, buitenspeelgoed. Deze opbergdozen kun je vervolgens eenvoudig in de stellingkasten schuiven. Handig: plak en label op de opbergdozen met wat erin zit. Zo hoef je nooit meer naar de juiste opbergdoos te zoeken.

Wand- en plafondsystemen
Bovendien zijn er tegenwoordig allerlei vernuftige opbergsystemen te verkrijgen. Deze wand- en plafondsystemen zorgen ervoor dat jij optimaal gebruik kunt maken van de ruimte in jouw garage, schuur of tuinhuis.

Wandsystemen
Spullen die je regelmatig gebruikt, zoals (tuin)gereedschap, een opstapje of je tennisracket, kun je opbergen door middel van een wandsysteem. Deze wandsystemen bestaan vaak uit een paneel met haken, waar je je spullen eenvoudig aan kunt ophangen zonder dat het de beweegvrijheid in de ruimte belemmerd.

Plafondsystemen
Ook zijn er zogenaamde ‘overhead’ systemen die bestaan uit rails waarin je eenvoudig opbergdozen kunt schuiven. Op die manier hangen ze boven je hoofd. Dit is ideaal voor spullen die je maar een enkele keer per jaar nodig hebt, zoals kampeerspullen of grote(re) laddersystemen.