Galm in huis? Weg ermee!


Galm is niet alleen bijzonder storend bij het voeren van gesprekken en tijdens huishoudelijke activiteiten, het schept een kille en onbehaaglijke atmosfeer. Ongewild werd dat ene feestje een slopende ervaring in plaats van een gezellige gebeurtenis.

Akoestiek in huis Droomhuis

Hoe creëer je een goede akoestiek? Akoestisch stucwerk is de oplossing!

Jarenlang was akoestiek in woningen geen thema. De focus lag op esthetiek zonder aandacht te schenken aan de bijhorende akoestiek. Het beperken van geluidsoverlast werd niet meteen beschouwd als een belangrijke component voor het welbevinden van de bewoners. Dankzij onderzoek is het besef gegroeid dat een goede akoestiek in de woning rechtstreeks bijdraagt aan een goede gezondheid en welbevinden.

Studies tonen aan dat een geluidsniveau van maximaal 40 dB in een woning een rustige en productieve omgeving creëert. In praktijk veroorzaken bronnen van buiten (zoals verkeer, bouwwerken,..) en bronnen van binnen zoals (stofzuiger, wasmachine, vaatwasmachine, en vele andere huishoudapparaten) een ruime overschrijding van dit geluidsniveau.

Een verminderde blootstelling aan galm in uw woning, leidt tot stressreductie, verbeterde slaap, verbeterde spraakverstaanbaarheid en een versnelling van de taalontwikkeling van kinderen.

Akoestiek in huis Droomhuis

Enkele feiten op een rij:

  • Gemiddeld 10% van de volwassenen is slechthorend (1.6 miljoen mensen in Nederland).
  • Blootstelling aan geluidsoverlast bij kinderen, heeft impact op de spraakverstaanbaarheid, taalontwikkeling en veroorzaakt gehoorschade.
  • Bewoners van rustige wijken hebben tot 75% minder kans om symptomen van depressie te vertonen t.o.v. bewoners in drukke straten.
  • Geluidsreductie tijdens het slapen voorkomt slaapstoornissen en insomnia.
  • Het voorkomen van blootstelling aan chronische geluidsoverlast reduceert stress, vermindert negatieve gevoelens en cardiovasculaire klachten.

 

Galmvrij wonen akoestiek REALISEER JE DROOMHUIS

Hoe galm aan te pakken?
We hoeven onze woning niet persé vol te stoppen met gordijnen, vloermatten, akoestische panelen en gestoffeerd meubilair om verlost te raken van de galm en thuis de harmonie te voelen waar we zo naar hunkeren. Meer nog, deze klassieke redmiddelen zijn doorgaans onvoldoende om de nagalmtijd tot een aangenaam niveau te brengen.

Een geperforeerd plafond is onaantrekkelijk en heeft bovendien een beperkte absorberende werking. De gaatjes zijn visueel storend en geven aanleiding tot stofnesten. Textieloplossingen zoals gordijnen, zijn in beperkte mate absorberend wanneer het zware stoffen zijn (400g/m²) op voldoende afstand van het raam (>10cm) en in gesloten toestand. Een open gordijn in de hoek van de kamer heeft geen akoestisch effect meer in de ruimte.

Zo is het ook met akoestische wandpanelen, tapijten of gestoffeerde meubels. Buiten het feit dat ze de ontwerp- en inrichtingsvrijheid in de weg staan, brengen ze onvoldoende absorptie in de ruimte. Vaak zijn de absorberende oppervlakken te gering in verhouding tot het volume van de ruimte. Dit geldt vooral voor een doorlopende open keuken, eetplaats en leefruimte met veel glaspuien.

Akoestiek in huis Droomhuis

Onzichtbare ingreep
Om een woning aangenaam te maken, is er dus een groot absorberend vlak nodig. Wat als u nu eens het plafond onzichtbaar zou aanpakken?

De hand gestucte akoestische pleister van uitgelezen fijn marmerzand BASWA Phon, ontwikkeld en geproduceerd in Zwitserland volgens de hoogste kwaliteitseisen, past voor elk plafond. Hij wordt vervaardigd van zorgvuldig gekozen natuurlijke grondstoffen waarvan 93% geupcycled zijn. Dankzij zijn vakkundige verwerkers gaat dit uniek openporig pleisterwerk tientallen jaren mee en blijft het onder alle omstandigheden uitstekend presteren. Zo creëert u de vrijheid om uw ruimte naar wens in te richten terwijl u geniet van een uitmuntende akoestiek. Sonogamma begeleidt u op deskundige wijze bij deze transformatie.

Een optimale akoestische omgeving in uw woning heeft impact op het welbevinden van uw gezin en draagt bij tot een positieve emotionele beleving van de ruimte. U voelt het comfort met al uw zintuigen. Dit premium akoestisch pleisterwerk gaat een leven lang mee en schept een levenskwaliteit die u nooit eerder durfde te vermoeden.

Galmvrij wonen akoestiek REALISEER JE DROOMHUIS
Galmvrij wonen akoestiek REALISEER JE DROOMHUIS