Een Smart Home met spraakbesturing!

 

Een Smart Home installatie met spraakbesturing. Dat is handig! Je roept bijvoorbeeld met je stem gewoon de door jouzelf vastgelegde lichtscènes op. Met Smart speakers van Google Home (Google Assistant) en Alexa Amazon zijn er aan de besturing van je smart home installatie geen grenzen meer.

Verlichting

Je kan de aangesloten slimme apparaten zoals actoren voor verlichting, verwarming en jaloezieën, aansturen met een spraakbevel. Het werkt heel eenvoudig. Bijvoorbeeld door te zeggen: “Alexa, schakel het licht in“. Je geef de Smart-Home-centrale jouw opdrachten gewoon mondeling door. Zo wordt het Internet of Things gecombineerd met intelligente huistechniek.

Jaloezieën

Niet alleen de verlichting en gehele lichtscénes kunnen met de stem worden bediend. Ook voor jaloezieën, die gewoonlijk per tijdsturing of op zonnesensoren werken, kan het handig zijn. Als je nog even in het donker wil blijven liggen, dan is het voldoende om te zeggen: “Hé Google, stuur de jaloezieën naar beneden.” En dat allemaal zonder op te hoeven staan of de telefoon te moeten zoeken.  

Blog inspiratie domotica Beurs Eigen Huis
Blog inspiratie domotica Beurs Eigen Huis