Een sfeervol en betaalbaar interieur


Zoveel mensen zoveel wensen; iets wat absoluut opgaat wanneer het de inrichting van je interieur betreft. Voor sommigen van ons is het interieur een project wat nooit af is. De ware interieur liefhebber weet op de meest bijzondere plekken wel iets op de kop te tikken voor het interieur. Van Franse brocante marktjes, tot eigen ontworpen design. Zo ontstaat er een volstrekt uniek interieur. Echter de meesten van ons vinden de inrichting op een gegeven moment afgerond. Je bezoekt woonmalls, oriënteert jezelf op de laatste interieurtrends en dan kan het beginnen. Waar de meeste mensen wel tegenaan lopen zijn de vaak torenhoge prijzen voor meubels en banken. Vanzelfsprekend wil je kwaliteit in huis halen, alleen dan ontstaat er een sfeervol interieur, maar hoe houd je het betaalbaar?

Interieur trends styling Realiseer je droomhuis

Hoe houd je jouw interieur betaalbaar?
Lange tijd waren we als consument op discount woonwinkels aangewezen voor het creëren van een betaalbaar interieur. Nadelig hiervan kun je de eenheidsworst noemen die daardoor ontstond. Bepaalde meubelen ademen de sfeer uit van goedkope woonwinkels, met een zeer herkenbare footprint. Het liet weinig tot de verbeelding over. Gelukkig zijn er de laatste jaren steeds meer woonwinkels bijgekomen die óók een voordelig assortiment kennen, maar dan zonder de herkenbare goedkope productie sfeer.

Een bijzondere en betaalbare woonwinkel biedt een collectie meubelen waarvan het assortiment afkomstig lijkt uit een duurdere woonwinkel: maar niets is minder waar. De collectie bestaat uit moderne woontrends voor de slaapkamer, woonkamer en keuken - maar dan voor een betaalbaar bedrag. Door slim te winkelen hoef je dus niet naar een woon discounter die vluchtige b-kwaliteit meubelen verkoopt, maar ga je gewoon naar de nieuwste generatie woonwinkels.

Hoe zit het met de kwaliteit?
Kwaliteit is niet altijd per se prijs gebonden, al lijkt dat wel zo. Fineer, of gedeeltelijk kunststof meubelen kennen bijna in iedere woonwinkel dezelfde kwaliteit, of het nu om een 'dure of goedkope' woonwinkel gaat. Alleen de prijs is vaak anders.

Nieuwe meubels kopen? Let op de kwaliteit
Je hoeft heus geen 15 jaar met je nieuwe meubelen te doen, maar je zit er ook niet op te wachten dat je meubelen al na 2 jaar sleets worden. Dus hoe zorg je dat je de juiste kwaliteit koopt?

Fineer kan soms sneller slijtage plekken vertonen, evenals imitatieleer bij langdurig, intensief gebruik. Informeer daarom ook altijd naar het garantietermijn. Daarnaast zijn er nog meer aandachtspunten bij de aanschaf van meubelen. Kent een bank, eetkamerstoel of fauteuil een stevige, harde zit die terugveert als het ware? Dit type meubel zal minder snel doorzakken dan banken of stoelen die deze weerstand niet bieden.

Koop je een nieuw matras, vraag dan om een weergave van de binnenzijde. Goede boxsprings bieden ondersteuning door middel van springveren. De boxspring mag gerust een stevige weerstand bieden, dit voorkomt doorzakken. Wie niet van een hard matras houdt kan dan een heerlijk zachte topper kopen, zo slaap je zacht en toch stevig.

Kwaliteit is dus lang niet altijd afhankelijk van de prijs, maar wel van de productie en de verwerking van materialen. Staar je dus niet blind op de prijs, maar let op de gebruikte materialen.