De voordelen van kunststof


Wie droomt er niet van het realiseren van een eigen droomhuis? Het is ontzettend leuk om het huis van A tot Z te ontwerpen, het bouwproces op de voet te volgen en de woning vervolgens zelf naar eigen smaak in te richten. Welke afmetingen moet het huis hebben? Hoe deel je de woning in? Van welke materialen maak je gebruik bij de realisatie ervan? Steeds populairder is het gebruik van kunststof kozijnen. Ze vervangen de authentieke houten variant. Niet voor niets, dat het gebruik van kunststof verschillende voordelen biedt ten opzichte van hout. Wie denkt dat kunststof diens droomhuis een goedkope uitstraling geeft heeft het mis; ook kunststof kozijnen kunnen tegenwoordig van een nerf worden voorzien. Het maakt dat kunststof zeker op afstand steeds minder makkelijk te onderscheiden valt van echt hout. In dit artikel lees je meer over de voordelen van dit materiaal.

kunststof schuifpui realiseer je droomhuis

Kies voor een strakke kunststof schuifpui in de woning
Bij de keuze voor het gebruik van kunststof heb je verschillende mogelijkheden. Naast de vaste ramen met kunststof kozijnen, kun je aan de achterzijde van de woning bijvoorbeeld ook een kunststof schuifpui overwegen. Schuif de pui volledig open op zomerse dagen, zodat je eenvoudig van binnen naar buiten kunt bewegen. In de avond maak je gebruik van speciale horren die je tussen de schuifpui en het kozijn kunt plaatsen, om zo te voorkomen dat er muggen en ander ongedierte naar binnen komt.

Schuifpui en kozijnen in diverse kleuren
Zoals eerder aangehaald werd heb je tegenwoordig de mogelijkheid om de kunststof kozijnen van een nerf te laten voorzien. Op deze manier laat je dit zo goed mogelijk op hout lijken. Naast deze mogelijkheid, heb je de keuze uit diverse kleuren. Populair zijn onder meer de witte kunststof kozijnen en de variant in een donkergroene kleur. Kijk goed welk model past bij de uitstraling van jouw droomhuis als geheel. 

Voordelen van het gebruik van kunststof
Verschillende voordelen maken het gebruik van kunststof zo populair. Belangrijk voorbeeld ervan is het gegeven dat kunststof zeer onderhoudsarm is. Het is voldoende om het materiaal eens in de zoveel tijd af te nemen met een vochtige doek. Je kunt de kozijnen hierbij in de wax zetten, om te voorkomen dat bijvoorbeeld kleine zanddeeltjes voor krassen op de kozijnen zorgen. Dit is echter geen vereiste om de kozijnen in goede conditie te houden. Naast het duurzame karakter van deze kozijnen, hebben ze een zeer positief effect op de isolatiewaarde van een woning. Deze ligt over het algemeen hoger dan bij het gebruik van hout. De mate waarin de kunststof kozijnen een isolerende werking hebben valt af te lezen aan de Ug-waarde ervan. Deze Ug-waarde zou zo laag mogelijk moeten liggen.