Dé oplossing voor gladde traptreden


Anti slip rubber tape is een efficiënte en betaalbare methode om de trap veilig te houden. De trap is vaak een van de meeste gebruikte ruimtes in het huis en sommige huizen zijn zelfs uitgerust met meer dan een trap. Een van de onderdelen die zeer belangrijk is wanneer we het hebben over de trap, is de veiligheid. De trapleuning is hierbij een van de aspecten die steun biedt en ongelukken kan voorkomen, maar ook de trap zelf en dan met name de grip op de trap is zeer belangrijk om de kans op ongelukken te verkleinen.
Er zijn verschillende methodes toe te passen op de trap die kunnen zorgen voor meer grip, maar een van de meest efficiënte methodes die niet alleen zeer betaalbaar is, maar ook zeer veilig is en de uitstraling van de trap niet negatief beïnvloed, is het gebruik van een rubberen antislip trap strip.

anti slip trap REALISEER JE DROOMHUIS

De anti slip strip zorgt voor veiligheid en bescherming van de laklaag
Sommige mensen kopen een huis waarin de trap niet direct onderhoud nodig heeft en daarom krijgt de trap niet altijd de hoogste prioriteit. Vloerbedekking wordt steeds minder vaak gebruikt op trappen, omdat dit ontzettend vatbaar is voor slijtage en je snel lelijke plekken krijgt op de stukken waar het meest gelopen wordt.

De meeste trappen zijn gemaakt van hout en het verven of lakken van de trap krijgt dan ook vaak de voorkeur. Een gelakte en geverfde trap kan echter wel wat risico’s met zich meebrengen, want deze kan erg glad zijn, vooral wanneer er zonder schoenen met enkel sokken op wordt gelopen. Het gebruik van een rubberen antislip strip is dan ook sterk aan te raden en geeft niet alleen extra veiligheid op de trap, maar beschermt ook de laklaag tegen slijtage.

anti slip trap REALISEER JE DROOMHUIS

Anti slip strip is eenvoudig zelf te installeren
De anti slip strip is zeer gebruiksvriendelijk en niet alleen zeer betaalbaar op het gebied van het aankoopbedrag, maar ook wanneer het gaat om de installatie ervan. De rubberen strip is namelijk zeer eenvoudig zonder tussenkomst van een monteur zelf te installeren. Het rubberen materiaal is met een schaar zelf op maat te knippen en de strip is aan de onderkant voorzien van een zelfklevende laag.

Bedenk vooraf goed hoelang je de strips precies wil hebben, want vaak is het niet nodig deze over de hele breedte van de trap te bevestigen, maar alleen op de stukken in het midden waar het meest op wordt gelopen.