Bescherm je dakbedekking


Een windveer kan de uitstraling van een woning maken of breken. Mensen met een landelijke woning neigen waarschijnlijk al snel naar windveren van hout. Dit materiaal sluit immers goed aan bij de landelijke stijl. Toch zijn er steeds meer mensen die voor Unipanel windveren kiezen. Wij zetten hier 4 redenen op een rijtje waarom mensen steeds vaker voor Unipanel windveren kiezen.

dak windveer realiseer je droomhuis

Op dezelfde manier te bewerken als hout
Hout is een materiaalsoort dat makkelijk bewerkt kan worden. Vandaar dat windveren vroeger eigenlijk standaard gemaakt werden van hout. Omdat Unipanel net zo makkelijk te bewerken is als hout, wordt er steeds vaker voor een windveer van dit merk gekozen. Wie een Unipanel windveer wil bewerken, hoeft hier vaak geen speciale gereedschappen voor in huis te halen. Je kunt namelijk dezelfde gereedschappen gebruiken als voor het bewerken van hout. Daarbij komt dat Unipanel en hout op dezelfde manieren te verbinden zijn.

Schilderen is niet nodig
Nadat houten windveren bevestigd zijn, moet je ze mogelijk nog van een likje verf voorzien. Dit is niet ideaal, want windveren bevinden zich over het algemeen op een redelijke hoogte. Je kunt ze van tevoren verven, maar toch ontkom je er niet aan om op hoogte te werken. Hout verkleurt namelijk onder invloed van zonlicht, waardoor je het materiaal eens in de zoveel jaar van een nieuw likje verf moet voorzien. Wanneer mensen voor Unipanel windveren kiezen, is dit niet aan de orde. Windveren van dit merk hoeven namelijk niet geschilderd te worden. Het materiaal is namelijk bestand tegen het wisselende weer in Nederland, waardoor Unipanel windveren hun uitstraling behouden.

dak windveer realiseer je droomhuis

Garantie tegen delamineren en rotten
Eerder in deze tekst gingen we al in op het feit dat windveren zich op een behoorlijke hoogte bevinden. Daarom is het niet prettig als je ze binnen een paar jaar alweer moet vervangen. Als je windveren koopt van Unipanel.nl, is het niet nodig om je hier zorgen over te maken. Je profiteert in dat geval namelijk van een levenslange garantie tegen delamineren en houtrot.

Onderhoudsarm
Ben je op zoek naar kunststof toepassingen voor jouw huis? Je weet inmiddels dat er heel wat voordelen aan deze windveren zitten, maar we hebben er eentje nog niet uitgelicht. Unipanel windveren zijn namelijk onderhoudsarm. Toch is het niet verstandig om er helemaal niets aan te doen. Er kan namelijk vuil achterblijven op de windveren. Raad jouw klanten daarom altijd aan om Unipanel windveren een paar keer per jaar schoon te maken.