5 tips voor een sfeervolle slaapkamer


Ben je van plan om je slaapkamer opnieuw in te richten? Dan wil je er vast een slaapkamer van maken om bij weg te dromen. Wij geven je 5 tips hoe je een sfeervolle slaapkamer creëert, zodat je straks de slaapkamer van je dromen hebt.

slaapkamer inrichting RELAISEER JE DROOMHUIS

1. Ga je voor donkere of lichte kleuren?
Welke kleur je kiest, heeft invloed op de uitstraling van je slaapkamer. Wil je bijvoorbeeld voor een luxe uitstraling gaan? Dan is een donkere kleur een goede keuze. Denk bijvoorbeeld aan een mooie donkergroene tint of donkerblauw. Wil je liever een rustige uitstraling? Kies dan voor een nude kleur of ga voor een rustige pasteltint.

2. Bed en beddengoed
Een bed en je beddengoed zorgen ook voor een sfeervolle uitstraling. Niet alleen de kleur van je beddengoed kun je zelf kiezen, ook de kleur van je bed is een belangrijke keuze. Wil je een chique uitstraling? Dan is een boxspring bijvoorbeeld een goed idee. Deze kun je kiezen in diverse kleuren en stoffen. Je kunt jouw bed dus helemaal aanpassen aan jouw stijl.

Wil je echt goed kunnen wegdromen in je nieuwe slaapkamer? Dan is niet alleen de uitstraling van je nieuwe bed van belang. Ook is het belangrijk om een goed bed voor rugklachten uit te kiezen. Je voorkomt en vermindert op deze manier eventuele klachten en je slaapt er nog beter door!

3. Meubels
Natuurlijk is je bed het belangrijkste meubelstuk in de slaapkamer. Toch zorgen andere meubels ervoor hoe fijn een slaapkamer aanvoelt. Voeg bijvoorbeeld een mooie bank toe aan je slaapkamer. Niet alleen zorgt dit voor die extra sfeer, maar het is ook nog eens een fijne plek om van je slaapkamer te genieten.

En wil je extra opbergruimte? Dan is een poef met opbergruimte iets voor jou. En zet er een mooie spiegel bij. Dit soort kleine toevoegingen kunnen een groot verschil maken.

4. Raambekleding
Heel af en toe zie je het nog: verticale lamellen in een slaapkamer. Vervang dit zo snel mogelijk. Doordat het de uitstraling heeft van een (saai) kantoor, heeft het geen positieve invloed op een sfeervolle slaapkamer. Hang daarom bijvoorbeeld een rolgordijn op, een plisségordijn of ga voor een vouwgordijn. Let hierbij op of je verduisterend wil of niet. Of dat je het combineert. Dit kan voor een extra fijne sfeer zorgen.

5. Accessoires
Ook accessoires zorgen voor een sfeervolle uitstraling van je slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan leuke aandenkens aan je vakantie, planten die je kamer een groene en natuurlijke uitstraling geven en leuke kussens op je bed.